Održano 4. međusudačko savjetovanje iz obiteljskog prava

Ogranak Zagreb III Udruge hrvatskih sudaca, uz donaciju UHS-a, organizirao je 4. MEĐUSUDAČKO SAVJETOVANJE IZ OBITELJSKOG PRAVA koje se održalo 12. prosinca 2022. u hotelu International Zagreb.
Nakon održanog savjetovanja sudionici su se okupili na zajedničkom ručku organiziranom u hotelu.

Kao i prethodnih godina, savjetovanje je okupilo 40-tak sudaca općinskih i županijskih sudova sa gotovo cijelog područja Republike Hrvatske.
Suci Vrhovnog suda RH su zbog spriječenosti ispričali svoj izostanak.
Kao gosti sudjelovali su predstavnici Centra za socijalnu skrb Zagreb, Centra za posebno skrbništvo te stručna suradnica zaposlena na Obiteljskom odjelu Općinskog suda u Karlovcu.
Na savjetovanju je uvodno obrađena tema: “Zaštitne mjere u nadležnosti suda i njihova provedba u praksi ” te je naglasak u diskusiji bio na problemima koji su sa tim provedbama povezani.
Obrađeno je i 10-tak ostalih tema koje su u obliku pitanja dostavili suci općinskih i županijskih sudova i koja su obrađena te su dati mogući odgovori, putem Power Point prezentacije.
Pripremljeno je još 10-tak tema za diskusiju ali se o njima nije stiglo raspravljati zbog prekratkog vremena predviđenog za savjetovanje.
Prezentacije sa Zaključcima donesenim na savjetovanju dostavljeni su svim sudionicima te sudovima koji su izrazili zainteresiranost za isto.

Savjetovanje je i ovaj puta ocijenjeno kao vrlo uspješno, posebno stoga što je organizirano neposredno, a ne on-line, što je omogućilo znatno kvalitetniju raspravu.
Ponovno je iskazan veliki interes za daljnjom organizacijom savjetovanja uz isti koncept, te mogućnost proširenja tema i vremena za raspravu.

Zbog velikog interesa te odličnih ocjena sudionika, planira se i u 2023. održati slijedeće savjetovanje.