Priopćenje

Nakon reagiranja Ogranka Udruge hrvatskih sudaca Osijek 28. lipnja 2022. u povodu plakata koje je Marijan Ravlić postavio ispred Ovršnog odjela Općinskog suda u Osijeku i nasuprot zgrade Županijskog suda u Osijeku, a na javnom parkirališnom prostoru, isti su uklonjeni.

Ogranak Udruge hrvatskih sudaca zatražio je prijem kod gradonačelnika Grada Osijek upravo radi postavljanja tih plakata na javnom parkirališnom prostoru, jer je Grad Osijek davatelj koncesije tvrtki Elektromodul d.o.o. Osijek koja organizira, održava i vrši naplatu na određenim javnim parkiralištima u Osijeku pa tako i na ovom gdje su postavljeni plakati.

Do danas gradonačelnik nas nije primio iako smo u dva navrata zatražili prijem i obrazložili svoj zahtjev za uklanjanjem tih plakata.

  1. svibnja 2023. ponovno su postavljeni jumbo plakati na istom mjestu, s tim da ispred zgrade Županijskog državnog odvjetništva Osijek nisu niti bili uklonjeni.
  2. svibnja 2023. jumbo plakati koji su bili nasuprot zgrade Županijskog suda u Osijeku i ispred Ovršnog odjela Općinskog suda u Osijeku preseljeni su ispred zgrade Trgovačkog suda u Osijeku.

Na jumbo plakatima nalaze se fotografije naših kolegica i kolega sudaca, zamjenika državnih odvjetnika i odvjetnika i tekst kojim ih se optužuje za nezakonite odluke i korumpiranost.

Ogranak Udruge hrvatskih sudaca ponavlja da je objavljivanje fotografija sudaca i optuživanje za korupciju i donošenje nezakonitih odluka, a sve zbog odluka koje su donosili u predmetima u kojima je stranka bio Marijan Ravlić ili trgovačko društvo Rams d.o.o. u stečaju Tenja, kojeg je jedini osnivač, krajnje neprimjereno i uvredljivo,  a ocjenjujemo i pokušajem nedozvoljenog  pritiska na suce.

Građani kao stranke u sudskim postupcima nezadovoljni sudskim odlukama mogu ostvarivati svoja prava putem redovnih tako i izvanrednih pravnih lijekova, jer im to jamči Ustav Republike Hrvatske.

Nezadovoljstvo sudskim odlukama koje su ispitivane u povodu pravnih lijekova ili kada pravni lijekovi nisu niti izjavljeni, neumjesno je iskazivati objavljivanjem neistina, za potrebe javnosti fabriciranim teorijama zavjere i urote, uvredljivih natpisa, fotografija sudaca, a sve to na javnom mjestu i u javnom prostoru.

Sutkinjama i sucima članovima Ogranka Udruge hrvatskih sudaca Osijek koje Marijan Ravlić proziva i optužuje za nezakonito postupanje u predmetima u kojima je stranka Marijan Ravlić i/ili trgovačko društvo Rams d.o.o. u stečaju Tenja, predmeti su dodijeljeni u rad na zakonit način, donosili su zakonite odluke koje su u povodu redovnih pravnih lijekova ispitivane od strane žalbenih sudova i svoju sudačku dužnost obnašaju savjesno, uredno i profesionalno.

Najoštrije osuđujemo način istupanja Marijana Ravlića protiv sudaca Općinskog suda u Osijeku, Trgovačkog suda u Osijeku i Županijskog suda u Osijeku, kao i zamjenika ŽDO i zahtijevamo da postavljene plakate promptno ukloni.

Pozivamo gradonačelnika Grada Osijeka da od koncesionara promptno zatraži uklanjanje jumbo plakata sa javnih parkirališnih prostora i spriječi ponovno postavljanje.

 

U Osijeku, 26. svibnja 2023.

Ogranak UHS-a Osijek