OGRANAK ZAGREB III – 3. međusudačko savjetovanje iz obiteljskog prava

Ogranak Zagreb III Udruge hrvatskih sudaca i Općinski građanski sud u Zagrebu organizirali su 3. MEĐUSUDAČKO SAVJETOVANJE IZ OBITELJSKOG PRAVA koje se održalo 29. prosinca 2020. godine , on-line putem platforme Jitsi.

Unatoč on-line modelu u kojem je provedeno ovogodišnje, sada već gotovo tradicionalno savjetovanje, istome je prisustvovalo 50 sudaca općinskih sudova sa cijelog područja Republike Hrvatske, predsjednik UHS-a i predsjednik Građanskog odjela Vrhovnog suda RH Damir Kontrec, sutkinja Vrhovnog suda RH Renata Šantek, suci Županijskog suda u Zagrebu i Županijskog suda u Splitu.

Ove su godine kao gosti sudjelovali profesori Obiteljske katedre Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: Dubravka Hrabar, Aleksandra Korač Graovac, Anica Ćulo Margaletić, Irena Majstorović i Ivan Šimović.

Na savjetovanju je i ove godine obrađeno 10-tak tema kroz pitanja koja su dostavili sami sudionici savjetovanja i koja su obrađena te su dati mogući odgovor, putem Power Point prezentacije. Savjetovanje je i ovaj puta ocijenjeno kao vrlo uspješno, iako je ovaj model umanjio kvalitetu rasprave jer se ista vodila samo kroz pisane primjedbe i komentare sudionika no produženje vremenskog trajanja za pola sata pokazalo je istinsku potrebu za raspravom.

Ponovno je iskazan veliki interes za daljnjom organizacijom savjetovanja uz isti koncept, te mogućnost proširenja tema i vremena za raspravu ali uz napomenu kako bi bilo lijepo savjetovanje 2021. održati uživo.

Nakon savjetovanja, sudionicima su putem maila, dostavljene prezentacije.
Zbog velikog interesa i odlične ocijene, planira se 2021. godine održati slijedeće savjetovanje.