OGRANAK – Predavanje: “Pretpostavljeno vlasništvo i povjerenje u zemljišne knjige” i “Pregled različite sudske prakse županijskih sudova u građanskim predmetima”

Dana 2. studenoga 2018. u prostorijama suda u Varaždinu održano je predavanje pod nazivom “Pretpostavljeno vlasništvo i povjerenje u zemljišne knjige” i “Pregled različite sudske prakse županijskih sudova u građanskim predmetima”.

Gosti predavači bili su predsjednik UHS-a i predsjednik Građanskog odjela Vrhovnog suda Republike Hrvatske Damir Kontrec i sudac Vrhovnog suda Republike Hrvatske Jadranko Jug koji su sa sucima i sudskim savjetnicima Općinskog suda u Varaždinu, Općinskog suda Čakovcu, kao i sucima i savjetnicima Županijskog suda u Varaždinu razmatrali zakonodavno uređenje pretpostavljenog vlasništva i povjerenja u zemljišne knjige, kao i aktualnosti sudske prakse te konkretna pitanja koja se javljaju u primjeni.

Pored toga, Damir Kontrec ukazao nam je na raznolikost sudske prakse županijskih sudova u građanskim predmetima i odgovorio na konkretna pitanja sudaca obzirom na ovu temu.

Predavanjem sudaca Damira Kontreca i Jadranka Juga, koje je organizirano na inicijativu UHS-a Ogranak Varaždin, otklonjene su nedoumice koju se javljale u radu sudaca i sudskih savjetnika.

Zahvaljujemo cijenjenim gostima na zanimljivom i informativnom predavanju i na podršci koju daju svojim odazivom na pozive Ogranka i redovitim dolascima te pružanju konkretnih odgovora na iznesene dvojbe.