Predstavnici UHS-a na godišnjem sastanku CEELI Instituta u Pragu

Izaslanstvo Udruge hrvatskih sudaca predvođeno predsjednikom Damirom Kontrecom sudjelovalo je na godišnjem sastanku CEELI Instituta ( link – Central and Eastern Europe Law Institute – Pravni institut za Srednju i Istočnu Europu) dana 10. srpnja 2017. godine u Pragu. Sastanak se održavao u sjedištu CEELI Instituta a nazočili su mu članovi upravnog odbora Instituta, partneri i gosti.

UHS i CEELI Institut su partneri u provedbi EU projekta namijenjenog edukaciji sudaca čija provedba će početi na jesen 2017. godine a i već treću godinu zaredom surađuju u organizaciji Međunarodne konferencije sudaca u Zadru.

U uvodnom je obraćanju osnivač i predsjednik CEELI Instituta g. Homer Moyer pozdravio predstavnike UHS-a, dok je g. Christopher Lehmann, direktor Instituta, istaknuo UHS kao najaktivnijeg partnera Instituta. Predsjednik UHS-a je u svom izlaganju zahvalio Institutu na suradnji te naglasio da je provedba navedenih projekata iznimno važna za Udrugu.

Uz predsjednika UHS-a sastanku su nazočili i suci iz Hrvatske Domagoj Frntić i Davor Dubravica, kao članovi izaslanstva UHS-a ali i kao članovi sudačke mreže osnovane pri CEELI Institutu.Suci Frntić i Dubravica su u sklopu te mreže sudjelovali na izradi na priručnika “Međunarodni standardi nezavisnosti, nepristranosti i integriteta pravosuđa”, a trenutno su članovi radne grupe za izradu priručnika koji obrađuje nastalu sudsku praksu povezanu s navedenim međunarodnim standardima.

Priručnik “Međunarodni standardi nezavisnosti, nepristranosti i integriteta pravosuđa” je objavljen na stranici CEELI Instituta (link – Judicial Manual on Independence, Impartiality and Integrity of Justice).