Savjetovanje “Usporedna analiza prekršajnog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini i regiji”

Udruga hrvatskih sudaca bila je pozvana na savjetovanje “Usporedna analiza prekršajnog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini i regiji” koje je održano od 24. do 26. svibnja 2018. u Bijeljini u organizaciji sudačkih udruga s područja Bosne i Hercegovine, drugih pravosudnih institucije u Bosni i Hercegovini, te američke državne agencije USAID koja pruža potporu pravosuđu u Bosni i Hercegovini.

Udruženje sudija Republike Srpske sa Udruženjem sudija/sudaca u Federaciji Bosne i Hercegovine, Udruženjem sudija Bosne i Hercegovine i drugim organizatorima na savjetovanju kao predavače okupili su svoje istaknute članove i vanjske suradnike koji su izložili specifičnosti prekršajnog postupka na području Bosne i Hercegovine, dok je na osnovu izlaganja sudionika iz drugih država napravljen komparativni prikaz s drugim državama, posebno Hrvatskom, Crnom Gorom i Srbijom.

Na savjetovanju je sudjelovao tajnik UHS-a Damir Palatinuš koji je sudionike upoznao sa specifičnostima prekršajnog postupka u Republici Hrvatskoj, kao i sa ustrojem i djelovanjem Udruge hrvatskih sudaca kao jedine sudačke udruge na području Republike Hrvatske.