NOVI MENTORSKI PROGRAM ZA SUTKINJE: Osnaživanje žena u sudstvu / za pravdu

Ured Ujedinjenih naroda za droge i kriminal (UNODC) i Globalna mreža za promicanje i zaštitu integriteta sudstva (Global Judicial Integrity Network) predstavili su pilot program za osnaživanje sutkinja pod nazivom Osnaživanje žena u sudstvu / za pravdu: Mentorski program za žene profesionalke u sudstvu.

Cilj programa je pružanje podrške sutkinjama pri nošenju sa složenošću njihovih uloga i odgovornosti. Sutkinje diljem svijeta pozvane su pridružiti se ovoj prilici za osobni i poslovni napredak.

U nastavku su ključne informacije o ovom programu:

2021. Opća skupština Ujedinjenih naroda odredila je 10. ožujka za Međunarodni dan žena sudaca, u skladu s globalnim nastojanjem uspostavljanja spolne ravnopravnosti na svim razinama pravosuđa.

Tim povodom, a u cilju promicanja spolne ravnoteže i spolne osjetljivosti u cijelom pravosudnom sustavu, Globalna operativna mreža za provođenje zakona protiv korupcije (Global Operational Network of Anti-Corruption Law Enforcement Authorities – GlobE Network), zajedno s UNODC stvara jedinstvene prilike za uspostavljanje veza i vrijednih kontakata, promicanje međusobnog učenja i razmjene iskustava.

Ovaj Mentorski program otvoren je za sve sutkinje, kako aktivne tako i umirovljene, iz bilo kojeg dijela svijeta.
Da biste se prijavili kao mentor, morate ispunjavat sljedeće uvjete:
• morate imati barem sedam godina staža u pravosudnom tijelu ili Operativnom tijelu za provedbu zakona o borbi protiv korupcije ili raditi u članu GlobE mreže te
• biti voljni dijeliti svoje iskustvo i znanje.
Ako biste se, pak, prijavili kao kandidat za rad pod mentorom, morate:
• raditi u pravosudnom tijelu ili Operativnom tijelu za provedbu zakona o borbi protiv korupcije ili u članu GlobE mreže i
• cijeniti prilike za učenje, primanje povratnih informacija i savjeta.

Prijavnicu možete ispuniti na poveznici: https://forms.office.com/e/h9TuC4RZEK, a rok za podnošenje prijava je 1. svibanj 2024.
Ovaj program nudi sastanke s mentorom jedan na jedan, kao i dodatne prilike za umrežavanje i profesionalni razvoj.

Mentorship Programme 2024