Poziv na konferenciju „Trgovačka društva na prekretnici- pogled unaprijed“

U Opatiji će se 10. studenog 2023. održati konferencija „Trgovačka društva na prekretnici- pogled unaprijed“, u organizaciji Zavoda za pravo društava i financijsko pravo Pravnog fakulteta u Rijeci i suorganizaciji s Jean Monnet međusveučilišnim centrom izvrsnosti Opatija.

Konferencija je namijenjena pravnim i ekonomskim stručnjacima, odvjetnicima, javnim bilježnicima, sucima, članovima uprava i osnivačima trgovačkih društava, kao i dužnosnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave koje osnivaju trgovačka društva, odnosno dužnosnicima regulatornih agencija koje ih nadziru.

Dinamične društvene promjene, rastuća digitalizacija i dijelom prevladana pandemija postavljaju brojne izazove pred trgovačka društva. Briga o održivosti trenutno prožima cjelokupno EU zakonodavstvo te svjedoči o ambiciji EU-a da se globalno nametne kao čuvar europskih društvenih vrijednosti. Također, pandemijske okolnosti daju dodatni poticaj digitalizaciji proizvodnih, radnih i upravljačkih procesa u trgovačkom društvu, izlažući ga, više nego ikad, utjecajima iz okoline. S tom izloženošću rastu i prilike, ali i rizici, koje su članovi uprava i ključne osobe u društvu dužne uzeti u obzir prilikom donošenja poslovnih odluka. U tom kontekstu postavlja se i pitanje svih pitanja – koja je svrha trgovačkog društva? O navedenim temama izlagat će eminentni pravni i ekonomski stručnjaci iz RH i inozemstva u dva konferencijska bloka i na okruglom stolu. Radni jezici su hrvatski i engleski.

Prijave su otvorene do 6.11.2023.

Program skupa

Prijavnica za sudjelovanje