Pokrenuta online platforma “Suci i tužitelji za Ukrajinu”

Nakon agresije Ruske Federacije na Ukrajinu pokrenuta je platforma za samopomoć „Basecamp: suci i tužitelji za Ukrajinu“ na inicijativu predsjednika triju odbora Vijeća Europe: Savjetodavnog vijeća europskih sudaca (CCJE), Savjetodavnog vijeća europskih tužitelja (CCPE) i Europske komisija za učinkovitost pravosuđa (CEPEJ).

Platforma je besplatni alat za online razmjenu, dostupna i na mobilnim telefonima. Cilj platforme je olakšati neformalnu komunikaciju između ukrajinskih sudaca ili tužitelja (koji se nalaze u Ukrajini ili izvan nje) i sudaca i tužitelja iz ostalih 45 država članica Vijeća Europe.

Jezik koji se koristi na platformi je engleski, ali prijevod sa i na ukrajinski jezik bit će dostupan na zahtjev upućen moderatoru platforme. Platformi se može pristupiti slanjem zahtjeva na basecamp.enrollment@gmail.com ili registriranjem putem linka u poveznici.

Svi suci i tužitelji se potiču pružiti podršku ukrajinskim kolegama, bilo osobne, administrativne, materijalne ili čak profesionalne prirode, u ovom za njih iznimno teškom razdoblju.

Poveznica za registracija na platformi: https://forms.gle/DUgCtuxjdpUh6USx7

Letter to CCJE CCPE CEPEJ members 7 April 2022