Zagreb III

Održano prvo MEĐUSUDAČKO SAVJETOVANJE IZ OBITELJSKOG PRAVA

Prvo međusudačko savjetovanje iz obiteljskog prava


Ogranak Zagreb III Udruge hrvatskih sudaca i Općinski građanski sud u Zagrebu organizirali su prvo MEĐUSUDAČKO SAVJETOVANJE IZ OBITELJSKOG PRAVA koje se održalo 17. prosinca 2018. godine u Velikoj dvorani Općinskog građanskog suda u Zagrebu.

Na savjetovanju je sudjelovalo 40 sudaca iz cijele Hrvatske, od toga 36 sa općinskih sudova, a 3 sa Županijskog suda u Zagrebu i 1 sa Županijskog suda u Splitu. 

Opširnije:Održano prvo MEĐUSUDAČKO SAVJETOVANJE IZ OBITELJSKOG PRAVA

Priopćenje Udruge hrvatskih sudaca, Ogranak Zagreb III za NOVA TV

U povodu vašeg izvještaja o prosvjedu udruge Veronika Vere održanog 16. siječnja 2019. ispred Općinskog građanskog suda u Zagrebu, molim vas da u na istom mjestu i na isti način objavite ovo priopćenje Udruge hrvatskih sudaca, Ogranak Zagreb III.

Prenošenje i izvještavanje o bombastičnim i objektivno nepotkrijepljenim izjavama osoba ili udruga koje su sudionici u postupku na sudu, a bez davanja mogućnosti "drugoj strani" da se o tome očituje, ne doprinosi čistoći medijskog prostora i objektivnom informiranju javnosti.

Prenošenje takvih izjava stvara pogrešnu i zlonamjernu sliku o sudbenoj vlasti. Suci primjenjuju zakone Republike Hrvatske na temelju činjenica koje im predoče stranke u postupku i ne smiju izlaziti iz tih činjeničnih i zakonskih okvira. Subjektivno komentiranje nezadovoljnih procesnih sudionika, uz pogrdne i neistinite kvalifikacije o pojedinim sucima, stvara ozračje nepovjerenja i nesigurnosti.

Konkretne izjave izlaze izvan okvira uljuđene komunikacije i one neće spriječiti suce da postupaju na temelju zakona i Ustava Republike Hrvatske.


Za Ogranak Zagreb III Udruge hrvatskih sudaca
Tijana Kokić, predsjednica ogranaka

 

IZVJEŠĆE OGRANKA ZAGREB III. UHS-a za 2012. godinu


Poštovani članovi Ogranka III. UHS-a,

prošlu 2011. godinu završili smo s održanim Božićnim domjenkom za sve članice i članove Ogranka III. UHS-a uz pozvane goste, a koji domjenak je održan u Velikoj dvorani Općinskog građanskog suda u Zagrebu.

Opširnije:Izvješće Ogranka Zagreb III za 2012.g.