Varaždin

Ogranak UHS Varaždin - adventski izlet u Zagreb

 

U petak 21. prosinca 2018.g. članovi UHS ogranak Varaždin posjetili su Kazalište Komedija.

Članovi ogranka i ove godine odlučili su uživati u Adventu u Zagrebu i pogledati predstavu Čisto ludilo, redateljice Nine Kleflin. Originalna američka predstava proglašena je više puta najboljom predstavom godine, ušla je u anale svjetskoga humora, a svojevremeno je uvrštena i u Guinnessovu knjigu rekorda kao predstava s najdužim neprekinutim igranjem na svijetu. Osim duhovitih i britkih dijaloga, predstava se u nekim dijelovima i improvizira pa uključuje reference na stvarne i aktualne događaje.

I ove godine jedinstveni blagdanski ugođaj, sjajna atmosfera i smijeh pružili su nam ugodan završetak radne godine.

 

Dana 02. studenoga 2018.g. u prostorijama suda u Varaždinu održano je predavanje pod nazivom "Pretpostavljeno vlasništvo i povjerenje u zemljišne knjige" i "Pregled različite sudske prakse županijskih sudova u građanskim predmetima"

 

Gosti predavači bili su predsjednik UHS-a i predsjednik Građanskog odjela Vrhovnog suda Republike Hrvatske Damir Kontrec i sudac Vrhovnog suda Republike Hrvatske Jadranko Jug koji su sa sucima i sudskim savjetnicima Općinskog suda u Varaždinu, Općinskog suda Čakovcu, kao i sucima i savjetnicima Županijskog suda u Varaždinu razmatrali zakonodavno uređenje pretpostavljenog vlasništva i povjerenja u zemljišne knjige, kao i aktualnosti sudske prakse te konkretna pitanja koja se javljaju u primjeni.

Opširnije:Predavanje u Varaždinu - 2. studenog 2018.

Članovi UHS-a ogranak Varaždin u Zagrebu

Članovi UHS-a ogranak Varaždin u kazalistu Komedija

U petak 22. prosinca 2017.g. članovi UHS ogranak Varaždin posjetili su Kazalište Komedija. Za obilježavanje kraja još jedne uspješne godine ovaj put odlučili smo se uživati u Adventu u Zagrebu i pogledati operetu „Kneginja Čardaša“ Emericha Kalmana, najpopularnije i najčešće izvođene svjetske operete, čiju inscenaciju je ovaj puta upriličio redatelj Ivan Leo Lema.

Opširnije:Članovi UHS-a ogranak Varaždin u Zagrebu

 

Članovi UHS-a ogranak Varaždin i Zagreb u posjeti Haškom ogranku Mehanizma za međunarodne kaznene sudove

(UN International Residual Mechanism for Criminal Tribunals)

 

Posjet Mehanizmu za međunarodne kaznene sudove

Od 04.-09. lipnja 2018. organizirano je stručno putovanje u Nizozemsku za članove Udruge hrvatskih sudaca Ogranak Varaždin i Ogranak Zagreb. Dvadeset i pet sudaca - članova naše Udruge posjetili su Haški ogranak Mehanizma za međunarodne kaznene sudove.

Opširnije:Članovi UHS-a ogranak Varaždin i Zagreb u posjeti Haškom ogranku Mehanizma za međunarodne kaznene...

Dana 24. studenoga 2017.g. u prostorijama suda u Varaždinu održano je predavanje pod nazivom Novela Ovršnog zakona 2017.g.


Gost predavač bio je predsjednik UHS-a i predsjednik Građanskog odjela Vrhovnog suda Republike Hrvatske Damir Kontrec koji je sa sucima i sudskim savjetnicima Općinskog suda u Varaždinu, Općinskog suda Čakovcu i Općinskog suda Bjelovaru Stalna služba u Križevcima, kao i sucima i savjetnicima Županijskog suda u Varaždinu razmatrao izmjene Ovršnog zakona, kao i aktualnosti sudske prakse te konkretna pitanja koja se javljaju u primjeni Ovršnog zakona.

Opširnije:Predavanje - Novela Ovršnog zakona 2017