Split

Ogranak Split - ADVENT U ŠIBENIKU

Ogranak Split - Advent u Šibeniku 2018.

Simboličan završetak poslovne godine uz zajedničku večeru i dalmatinsku pjesmu, drugu godinu zaredom, okupio je suce ogranaka Split, Šibenik i Zadar, ovaj put na događanju "Advent u Šibeniku" održanom 7. prosinca 2018.

Opširnije:Ogranak Split - ADVENT U ŠIBENIKU

OGRANAK SPLIT - STUDIJSKO PUTOVANJE ESTONIJA 2018.

Uspješnost u predvođenju digitalne tehnologije u Europi i digitalizacija pravosuđa unutar toga bili su izazov Ogranku Split za upoznavanje s takvim pravosudnim sustavom zbog čega je ovaj Ogranak u vremenu od 5. do 9. listopada 2018. organizirao studijski posjet estonskim sudovima u Tallinnu.

Opširnije:Ogranak Split - Studijsko putovanje u Estoniju 2018.

 

Ogranak SPLIT - Stručni skup 11. siječnja 2018.

 

Program razmjene sudaca najvažnija je aktivnost Europske mreže centara za stručno usavršavanje u pravosuđu, a njegov najzahtjevniji dio je Program dugotrajne razmjene. Upravo u tom Programu od 1. rujna 2017. do 31. kolovoza 2018. na Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu sudjeluje naš kolega Željko Borić, sudac Općinskog suda u Splitu i član Ogranka Split UHS-a.

Opširnije:Ogranak SPLIT - Stručni skup 11. siječnja 2018.

 

Ogranak SPLIT - Radionica 7. lipnja 2018.


Provedba presuda vezanih uz stjecanje prava vlasništva u sudskoj praksi izaziva brojne dvojbe koje dovode do neujednačenosti sudske prakse. S ciljem iznalaženja prihvatljivih rješenja koji bi ujednačili sudsku praksu, u sklopu posjeta predsjednika UHS-a i njegova zamjenika ograncima UHS-a koji djeluju na području nadležnosti Županijskog suda u Splitu, dana 7. lipnja 2018. u sjedištu Općinskog suda u Splitu, u organizaciji svih triju lokalnih ogranaka UHS-a, održana je radionica na temu "Provedba presuda u zemljišnim knjigama" koju je predvodio sudac Damir Kontrec. U radu radionice sudjelovali su suci i sudski savjetnici Županijskog te suci, sudski savjetnici i ovlašteni zemljišnoknjižni referenti Općinskog suda u Splitu.

Opširnije:Ogranak SPLIT - Radionica 7. lipnja 2018.

Ogranci Split, Šibenik i Zadar - "ADVENT U ZADRU" 21.12.2017.

Ogranci Split, Šibenik i Zadar - ADVENT U ZADRU

Kako izgleda predbožićna živost na mediteranski način osjetili su suci ogranaka Split, Šibenik i Zadar u skupnom druženju 21. prosinca 2017. na događanju "Advent u Zadru".

Pedesetak sudaca ovih ogranaka su u vedrom raspoloženju prošetali prigodno ukrašenim ulicama i trgovima zadarskog Poluotoka gdje ih je dočekalo blagdansko ozračje i gdje su uživali u koncertu domaćeg ansambla Ars Cantabile. Veselo je druženje nastavljeno na zajedničkoj večeri uz neizostavnu dalmatinsku pjesmu.

Opširnije:Ogranci Split, Šibenik i Zadar - "ADVENT U ZADRU" 21.12.2017.