Rijeka

UDRUGA HRVATSKIH SUDACA OGRANAK RIJEKA - priopćenje

Vezano uz izjave povodom objavljenog priopćenja za medije br. 13/19 Suda Europske unije povodom odluke tog Suda u predmetu C-630/17, ne umanjujući pravo na javno, odmjereno i argumentirano iznošenje stavova u pogledu rada sudova i sudaca u Republici Hrvatskoj, smatramo posve neprimjerenim napad predstavnika zakonodavne vlasti na sutkinju Mirellu Rodin imenom i prezimenom zato što je radila svoj posao primjenjujući norme nacionalnog i europskog prava.

UDRUGA HRVATSKIH SUDACA
OGRANAK RIJEKA

STUDIJSKI POSJET VIŠJEM SODIŠČU U CELJU

Grupa članova Udruge hrvatskih sudaca Ogranak Rijeka dana 07. prosinca 2018. bila je u studijskom posjetu Višjem sodišču u Celju. Hrvatske suce primio je predsjednik suda Branko Aubreht i ukratko ih upoznao sa uređenjem pravosudne mreže u Republici Sloveniji. Održano je  vrlo informativno i zanimljivo predavanje na temu „Elektronička dostava u ovršnom postupku“ nakon kojega se razvio sadržajno bogat razgovor vezan uz praktična iskustva i domaćina i gostiju.

Opširnije:Ogranak Rijeka - Studijski posjet Višjem sodišču u Celju

 

IZVJEŠĆE O AKTIVNOSTIMA OGRANKA RIJEKA UHS-A U 2012. GODINI


1.) Dana 20.veljače 2012. godine, na Županijskom sudu u Rijeci organizirana je radionica na temu "Novi ZKP- problemi i dvojbe" , koju su vodili suci Vrhovnog suda RH-e mr.sc.Marin Mrčela , zamjenik predsjednika UHS-a i Dražen Tripalo predsjednik etičkog vijeća UHS-a

Opširnije:Izvješće Ogranka Rijeka u 2012.g.